Danish Support Group Ukraine

Danish Support Group Ukraine

Tags: Projektledelse, eksekvering

Status: Ongoing

Da Rusland invaderer Ukraine i februar 2022, er der et stort ønske fra de Europæiske lande til at yde støtte hvilket medførte, at der kom hjælp i mange afskygninger fra alverdens frivillige indsatser. Vi øjnene hurtigt, at noget koordinering omkring denne støtte manglede. Eftersom vi selv følte samme behov for at hjælpe opstod Danish Support Group Ukraine. Foreningens formål er at støtte de Ukrainske borgere, hvor de har brug for det og med de ressourcer, der gør størst muligt gavn.

Kort efter Rusland i februar går ind i Ukraine, har vi et netværksmøde med andre virksomhedsejere. Vi kommer frem til, at vi også må bidrage. Eftersom vores virksomheder ikke er produktionsvirksomheder, giver det mest mening at byde ind med den ekspertise, som vi hver især besidder.

I marts var en af de helt store udfordringer, at mange private donationer blev kørt direkte til grænsen, hvor det blot hobede sig op. Det kom hverken ud til de steder, hvor behovet reelt var og samtidig tilstoppede det grænsen. Dette gjorde opgaven med sortering og håndtering meget vanskelig. Vi så derfor et behov for en task force enhed, der koordinerede i tid og rum. Således at de meget velmenende donationer landede de rigtige steder, til de rigtige mennesker, og på de rigtige tidspunkter.

I starten af marts valgte vi at åbne et kontor i Polen. Herfra opbyggede vi et netværk af Ukrainske aftagere, Ukrainske og udenlandske logistiske partnere, organisationer fra andre lande samt det tyske og danske udenrigsministerium. Dette netværk gav mulighed for at koordinere med de danskere og europæere, der gerne ville bidrage med humanitær støtte. På den måde kom ressourcer frem i rette tid og rum, og frem til netop de mennesker som havde behovet.

I takt med at russerne trækker sig tilbage fra nogle af områderne ændrer behovene for hjælp sig også. Befolkningen begynder at vende tilbage til deres boliger, og skal derfor have et nogenlunde normalt liv op at køre igen. Her bliver sikkerheden omkring det at komme tilbage, infrastrukturen, samt genopbygningen afgørende. Lige nu opererer DSGU et ammunitionsrydningsbidrag i området omkring Kiev. Desuden hjælper DSGU med at genopbygge i Chernihiv, samt sørger for levering af vand til Myhakaliv

Kontakt Os

Vil du have os til at hjælpe dig?

Har du et problem, du har brug for hjælp til? Vi er måske perfekt egnede til at hjælpe dig med at opnå resultater.

Book dit møde